2020.11.23. - Kelemen, Klementina

Hajléktalanokért Közalapítvány - Hajléktalan emberek szociális és egészségügyi ellátása

Hajléktalanokért Közalapítvány - Hajléktalan emberek szociális és egészségügyi ellátása
Hajléktalanokért Közalapítvány - Hajléktalan emberek szociális és egészségügyi ellátásaA Hajléktalanokért Közalapítvány bemutatkozása: A Hajléktalanokért Közalapítványt a magyar kormány hozta létre 2004-ben. Jogi státusza kiemelkedően közhasznú szervezet. Az alapító képviseletét és jogainak gyakorlását a mindenkori szociális területért felelős miniszter látja el. A közalapítvány átvette és jelentősen kiegészítve folytatta a 1992-ben létrehozott Hajléktalanokért Alapítvány korábbi tevékenységét. A közalapítvány legfőbb szakmai partnere és működésének fő támogatója a szociális területért felelős szakminisztérium.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
A Közalapítvány döntéshozó szerve a kuratórium.

A közalapítvány fő tevékenységei:

Hajléktalan emberek ellátása

- a hajléktalan emberek szociális és egészségügyi ellátását végző intézmények és szolgálatok működtetése,
- hajléktalan személyek különböző gondozási formákban történő ellátása (étkeztetés, utcai gondozás, nappali ellátások, szállásnyújtás, betegek gondozása),
- rehabilitációs intézmény működtetése,
- az intézményes ellátásban nem részesülők foglalkoztatásának szervezése.

Pályázatok kiírása, bonyolítása

- a szociális területért felelős minisztérium megbízásából hajléktalanellátó szervezetek pályázati úton történő támogatása,
- a hajléktalan-ellátás fejlesztését célzó pályázatok, szakmai programok előkészítésében, bonyolításában, monitorozásában való részvétel.

Országos feladatok ellátása, különösképpen

- hazai és külföldi szakmai tanácskozások, tapasztalatcserék támogatása és szervezése,
- új típusú modellek, programok szervezése, indítása és működtetése a hajléktalanok társadalmi integrációja érdekében, különös tekintettel a lakhatást biztosító megoldásokra,
- az Európai Uniós források feltárása, hazai és nemzetközi pályázatokat készítése és koordinációja, azok lebonyolítása, illetve a felhasználás ellenőrzése, monitorozása.

A Hajléktalanokért Közalapítvány részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18018521-1-42

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Hajléktalanokért Közalapítvány


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
Gyermekmentés, adó 1% támogatása


Adó 1+1 százalék kapcsán minden az oldalon! Adó egy százalék linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Alapítványok listája, egyesületek listája! Az szja 1+1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adó 1% -a nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az szja 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célba juttatással is sokat segíthetsz!

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott személyi jövedelemadó 1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására.

Alapítványok és egyesületek tevékenységének támogatásával, az adó 1% felajánlása révén adóbevalláskor úgy segíthetünk, hogy az nem kerül semmibe sem. Válasszon egy jó ügyet, adó egyszázalék felajánlása óriási segítség!

Adó 1% felajánlását alapítványunk hálás köszönettel fogadja!