2020.11.23. - Kelemen, Klementina

Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete - Érdekképviselet

Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete - Érdekképviselet
Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete - ÉrdekképviseletA Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete bemutatkozása: Több évtizede tevékenykedünk a látássérültek érdekképviseleti szervezeteként e fogyatékossággal élő személyek mind teljesebb társadalmi integrációjának elősegítése, életminőségének javítása érdekében. Megyénkben több, mint háromezer súlyos látásfogyatékossággal élő embert tartanak nyilván. Közülük eddig 1360-an kérték felvételüket Egyesületünkbe. Tevékenységünk igen sokrétű, mindennapi szolgáltatásaink között szerepel:
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
- Az MVGYOSZ sík- és pontírású folyóiratainak előfizetésére biztosítunk lehetőséget.

- Tájékoztatás és segítségnyújtás a fogyatékossági támogatás igénylésében, a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványának ügyintézésében, valamint vakvezető kutya igénylésben.

- A "Telefonnal a rászorultakért" Alapítvány által kiírt beszélgetési díjhoz, telefonbekötéshez, internet eléréshez nyújtandó pályázati támogatásra jelentkezők adatlapjának a megfelelő helyre való továbbításáról gondoskodunk. Emellett egyéb pályázati adatlapok elérhetőségét (Fogyatékosok Esélye Közalapítvány, Informatika a látássérültekért Alapítvány, Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány stb.) biztosítjuk.

- Vakügyi segédeszközök széles palettájának megtekintésére, kipróbálására, megrendelésére és kölcsönzésére van lehetőség székházunkban. Így például: magyarul beszélő vérnyomásmérő, vércukorszintmérő, konyhamérleg, személymérleg, tapintható karóra (vakok számára), nagykijelzős ébresztőóra (gyengénlátók számára), különféle fehérbotok stb. Az érdeklődőknek készséggel bemutatjuk az eszközök használatát, ismertetjük a beszerzési forrásokat, kérésre a kisértékű vakügyi segédeszközök beszerzésében segítünk.

- Adó- és jogi tanácsadást is biztosítunk tagjaink számára (pl. az adóbevalláshoz szükséges nyomtatványok szakszerű kitöltésében is segítjük őket).

- Egyesületünk székházában a Braille-nyomtatást, mint szolgáltatást vehetik igénybe sorstársaink. Lehetőség van gyógyszer-tájékoztatók nyomtatására is. Síkírásban, digitális formában hozott, vagy E-mailben küldött anyagok nyomtatása előre egyeztetett időpontban történik.

- A vakok speciális pontírásának (Braille) elsajátítására Egyesületünk igény szerint ingyenes tanfolyamot indít. Pontírógépet és papírt minden alkalommal biztosítottunk a tanuláshoz.

- Egyesületünk székházában lehetőség van egyénre szabott számítástechnikai alapismeretek - illetve szükség esetén tízujjas gépelés - elsajátítására. Várjuk sorstársaink jelentkezését (ügyfélfogadási időben) előzetes szintfelmérésre és az oktatás időpontjának megbeszélésére.

- Évente tanulmányi- illetve segédeszköz támogatással segítjük rászoruló tagjainkat. (2009 évi segédeszköz- ill. tanulmányi pályázat nyerteseinek névsora.)

- A látássérültek által használt speciális szoftverekkel vagy hardverekkel kapcsolatos problémák megoldásában vagy ezeknek a szoftvereknek a telepítésében is készséggel - ellenszolgáltatás nélkül - segítünk, akár telefonon vagy E-mailben, vagy személyes megkereséssel.

- A Miskolci Városi Könyvtár Szabó Lőrinc letéti hangoskönyvtára székházunkba kihelyezetten működik. 537 különböző szépirodalmi mű található meg többezer kazettán. A kölcsönzés heti három napon történik a délelőtti órákban. Szükségessé vált az állomány további fejlesztése, de ez ma még nem valósulhatott meg forráshiány miatt.

- Egyesületünk számítógép használati, szkennelési, valamint Internet használati lehetőséget nyújt a látássérült tagjainak.

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám:

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
Gyermekmentés, adó 1% támogatása


Adó 1+1 százalék kapcsán minden az oldalon! Adó egy százalék linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Alapítványok listája, egyesületek listája! Az szja 1+1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adó 1% -a nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az szja 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célba juttatással is sokat segíthetsz!

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott személyi jövedelemadó 1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására.

Alapítványok és egyesületek tevékenységének támogatásával, az adó 1% felajánlása révén adóbevalláskor úgy segíthetünk, hogy az nem kerül semmibe sem. Válasszon egy jó ügyet, adó egyszázalék felajánlása óriási segítség!

Adó 1% felajánlását alapítványunk hálás köszönettel fogadja!